Get Adobe Flash player

FOTOGRAFIA LUNII!

 
 

Ateliere de difuzare a valorilor umanitare

Formular pentru solicitarea atelierelor de difuzare a valorilor umanitare.

Cursuri de Prim Ajutor

 

PERSOANE FIZICE

 


Esti interesat sa faci un curs de prim ajutor?
Vino la noi!
Din 2 in 2 saptamani, pe baza inscrierilor, doritorii pot urma un curs de prim ajutor organizat de Filiala Timis a Crucii Rosii Romane !!!
Costul cursului este de 250 lei/participant.
Elevii, studentii si pensionarii 150lei/participant.
Certificatele de absolvire se elibereaza in max 5 zile de la absolvire.
Contact: 0734449945,
primajutorcrtimis@gmail.com

Unde ne găsiți?

 
 
Presedinte - Dr. GHEORGHE SEBOK
Vicepresedinte - Dr. ALEXANDRU SITARU 
Director - LUCIAN TRIF
Tel/fax +40 (256) 496-969, 
+40 (734) 449-945, +40 (721) 996-223

Str. Eneas, Nr. 14 A, Timişoara, 300479.

Găseşte-ne pe Facebook!

Filiale ale C R Romane

Alba

Arad

Arges

Bacau

Bihor

Bistrita

Botosani

Braila

Brasov

Bucuresti

Buzau

Calarasi

Caras-Severin

Cluj

Constanta

Covasna

Dambovita

Dolj

Galati

Giurgiu

Gorj

Harghita

Hunedoara

Ialomita

Iasi

Maramures

Mehedinti

Mures

Neamt

Olt

Prahova

Salaj

Satu Mare

Sibiu

Suceava

Teleorman

Tulcea

Valcea

Vaslui

Vrancea

 

versiune gata de tipărire
Infiintata la data de 08 mai 1864 de catre omul de afaceri Henry Dunant, Crucea Rosie are menirea de a inspira, a înlesni şi de a promova toate activităţile umanitare ale Comitetului Internațional al Crucii Roșii şi a societăţilor naţionale.
 
Este ziua în care membrii Crucii Roşii aduc în atenţia publicului, necesitatea asistenţei medicale, eroii locali, dar şi diversele organizaţii care depun eforturi în protejarea vieţii, precum şi necesitatea donării de sânge şi strângerea de fonduri şi donaţii.

„Nu ar fi oare posibil ca, în timp de linişte şi pace să se înfiinţeze societăţi de ajutorare cu scopul de a se oferi îngrijire răniţilor în timp de război de către voluntari zeloşi, devotaţi şi cu adevărat calificaţi?”

Aceasta este întrebarea pusă de omul de afaceri Henry Dunant, martor la chinul a 9000 de răniţi din oraşul Castiglione, în timpul războiului de unificare din Italia, întrebare care a dus la înfiinţarea Crucii Roşii.
 
Dunant a continuat să întrebe, de data aceasta autorităţile militare ale diferitelor state, dacă nu ar putea formula câteva principii internaţionale care să
constituie bazele societăţilor de ajutorare a răniţilor. În 1863 a fost înfiinţat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).
Au urmat conferinţe, convenţii şi neutralitatea ambulanţelor, a spitalelor militare şi a personalului acestora.
După izbucnirea războiului franco-prusac în 1870, Comitetul Internaţional a înfiinţat prima Agenţie de Informaţii pentru familiile răniţilor şi ale soldaţilor capturaţi.
Crucea Rosie Română.

La 7 iunie 1876 s-a înfiinţat Societatea pentru ajutorarea răniţilor şi bolbavilor militari pe timp de război.
La 4 iulie 1876, la Bucureşti, a fost înfiinţată Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, iar la 23 august a fost recunoscută de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii. La doar două săptămâni, prima ambulanţă pleca pe frontul din Serbia.

Au urmat spitalele temporare din teatrele de război.

Statele Unite ale Americii au avut primele vase spital.

În 1906, Irina Câmpineanu a creat Crucea Roşie a Doamnelor din România, care pe 13 aprilie 1915 a fuzionat cu Societatea de Cruce Roşie din România, sub denumirea de Societatea Naţonală de Cruce Roşie din România (S.N.C.R.R.).
 
În 1928 se puneau bazele Crucii Roşii Internaţionale, sărbătorită în fiecare an, pe 8 mai, ziua de naştere a lui Henry Dunant.

Pentru meritele sale, Henry Dunant a primit, în 1901, Nobelul pentru Pace, fiind primul laureat al nou înfiinţatului premiu.
CICR a fost onorată şi cu alte Nobeluri pentru Pace, în timpul celor două Războaie Mondiale, în 1917 şi în 1944, precum şi în 1963, când s-au împlinit 100 de ani de la înfiinţarea sa.
Principiile fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie
Există șapte principii fundamentale: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate, Universalitate.
Aceste principii au fost adoptate în mod oficial în anul 1965, la Viena, în cadrul celei de a 20-a Conferințe Internaționale a Crucii Roșii. De atunci, ele sunt citite în deschiderea tuturor reuniunilor oficiale ale Crucii Roșii și Semilunei Roșii.Tinerii şi copiii sunt sprijiniţi în implementarea acestor principii, prin promovarea sănătăţii, servicii în comunitate, schimburi internaţionale, informare şi diseminare privind rolurile şi responsabilităţile Crucii Roşii Române.
Simbolurile
În 1863, la o Coferinţă a CICR, a fost adoptată crucea roşie pe fond alb, propusă de Henry Dunant ca simbol unitar al organizaţiei.
În 1876, în războiul din Balcani, persoane ce acordau primul ajutor au fost capturate şi omorâte de otomani. Explicaţia autorităţilor a fost sensibilitatea soldaţilor musulmani faţă de semnul Crucii Roşii şi au cerut permisiunea pentru folosirea unei alte embleme: semiluna roşie, adoptată în 1929.
Având în vedere că există țări în care nici crucea roșie, nici semiluna roșie nu ar putea fi utilizate, deoarece nu sunt acceptate de populația locală, în anul 2005, statele membre au adoptat un nou simbol de protecție — Cristalul (rombul) Roșu.
Leul și Soarele Rosu :
Între 1924 și 1980, Iranul a utilizat 'Leul și Soarele Roșu' ca simbol pentru societatea sa națională, bazat pe steagul Dinastiei Qajar. Leul și Soarele Roșu a fost recunoscut ca simbol protector în 1929, odată cu Semiluna Roșie. În ciuda faptului că Iranul a adoptat Semiluna Roșie în 1980, acest stat are dreptul de a utiliza simbolul. Este considerat în continuare simbol de protecție.
Magen David Adom: (MDA), (ebraică : Steaua lui David Roșie) societatea națională din a folosit Steaua lui David Roșie ca emblemă încă de la fondarea sa, în 1931. Propusă ca un adaos Crucii Roșii, Semilunii Roșii și Leului Roșu, propunerea a fost respinsă de CICR pe motiv că nu reprezenta un stat suveran - la vremea respectivă exista Palestina, care se afla sub mandat britanic. Devenit stat independent în 1948, Israelul a reîncercat să introducă emblema sa ca al treilea simbol de protecție în cadrul Convențiilor de la Geneva, dar propunerea a fost respinsă în 1949, recunoașterea Magen David Adom ca societate națională fiind amânată pe motivul că Steaua Roșie a lui David nu este încă un simbol de protecție recunoscut, în realitate, datorită opunerii și presiunilor statelor arabe și ale blocului comunist. Abia în 2006 Magen David Adom a fost recunoscut oficial de CICR, ca un troc pentru recunoașterea organizației nestatale Semiluna Roșie Palestiniană .
Deși MDA nu obținuse recunoașterea oficială, ea și-a dobândit o reputație excelentă în cadrul Mișcării participând prompt și eficient la foarte multe activități internaționale ale Federației și ale CICR.
Voluntarii Crucii Rosii Timis vor sarbatori infiintarea Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Seminluna Rosie prin actiuni specifice organizatiei noastre.
La multi ani Crucea Rosie oriunde te –ai afla ! Lucian Trif Director Crucea Rosie Timis.

Doneaza online!

Sustine actvitatea umanitara a Crucii Rosii Timis!
 

Donează prin asigurare!

Cursuri de Prim Ajutor

 

PERSOANE JURIDICE

 
Ai o firma in jud Timis?
Nu au angajatii tai curs de Prim Ajutor?
Vino la noi sau venim noi la tine !!!
Costul cursului: 250 lei /participant.
Cursul e valabil 1 an de zile dupa care iti reevaluam personalul.
Contact: 0734449945, 
primajutorcrtimis@gmail.com
 

CRR Timis in Mass-Media

"Punct de Prim Jutor in zonele
izolate", localitatea Gad,
Judetul Timis
 
 

Puncte de canicula organizate
de CRR Filiala Timis
 

Click for Timişoara, România Forecast

Cautari persoane


Conflicte armate, tulburari interne, dezastre naturale, chimice, violente au loc, in lume, in fiecare clipa. In urma lor, multe vieti sunt frante si multe familii ajung sa fie separate de cei dragi.
CRUCEA ROSIE ajuta aceste familii sa restabileasca legatura cu rudele apropiate sau 
sa afle .......
 

Sanitarii priceputi

Apasa pentru a deschide manualul!
 
„Prezentul material are rol informativ, pentru a intra in posesia fizica a materialelor va rugam sa va deplasati la sediul Filialei Timis in intervalul orar 9.00-16.00, de luni pana vineri.”

Counter

 • Site Counter: 106,379
 • Unique Visitor: 1
 • Since: 2012-10-22 19:38:21
 • Visitors:
  • Today: 34
  • This week: 57
  • This month: 197
  • This year: 7406